Tvättråd & skötselråd

Tvättråd & Skötselråd

Merinoullen härstammar från Sydafrika eller Sydamerika beroende på tillgänglighet från ICKE-MULSADE MERINOFÅR. Alla produkter är stickade med ospunnen merinoull 23 Mic 64`s Merino och är skapade för att ha som en vacker prydnad och inredningsdetalj i ditt hem som en exklusiv inredningsdetalj. Man kan absolut använda produkterna och mysa in sig in men då ull lätt nopprar och luddar sig rekommenderar jag att dessa används som en exklusiv inredningsdetalj.

 

Tvättråd

Produkterna är stickade med mycket omsorg och kärlek i 100% merinoull. Det fina med ull är att den har en självrengörande egenskap. Därför rekommenderar jag i första hand att att produkten vädras om den inte är synligt smutsig. Skulle man behöva tvätta produkten ska ska endast kallt vatten användas. Låt pläden ligga en stund och pressa sedan ut vattnet och låt torka på ett plant underlag. Viktigt är att du inte vrider ur vattnet då ullen kan förlora sin struktur och form. Har du ull- eller ylleprogrammet på din tvättmaskin funkar det bra att tvätta den även där men max 30 grader. Forma till och låt torka på plant underlag.  

 

Noppor

Noppor är nått som alla ull produkter får och bildas när du nöter och gnider garnet. Garn består av fiber av en viss längd. Noppor bildas när fria korta fibrer börjar flytta sig i garnet och sedan samlas på tygytan i små bollar eller som tussar. Hur mycket produkten nopprar beror på hur väl man tar hand om den och hur man använder den. Noppor räknas inte som ett produktionsfel, utan det är så ullen ter sig. Skulle det uppstå noppor rekommenderar jag att man försiktigt klipper bort bollarna/tussarna som uppstått.